понеделник, 2 април 2012 г.

Федерацията по ски с незаконни поръчки за 859 000 лв.

Федерацията по ски с незаконни поръчки за 859 000 лв.

Една много интересна и поучителна статия за битието на Българска федерация по ски с президент Цеко Минев. Браво на Инфотуризъм, че все пак са си позволили тази "волност" да публикуват подобно инфо. Трябва да се признае, че и в. Труд също съобщават "новината". Слагам кавички, защото за това алармираха много хора преди години - раздава пари


30.01.2012 21:08
Сдружението “Българска федерация по ски” е нарушавало Закона за обществените поръчки, сочи доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Сдружението е юридическо лице с нестопанска цел, което се субсидира от държавния бюджет. Затова през март 2011 г. финансовият министър Симеон Дянков е поискал от АДФИ да провери федерацията.

Въпросът, който е възникнал при проверката на финансовите инспектори, е дали сдружението трябва да възлага конкурси по Закона за обществените поръчки, или не. Според федерацията, тя не е длъжна да го прави, а според доклад на юрист от Министерския съвет въпросът е неясен. Заключението все пак е, че дружеството трябва да провежда официални процедури в определени случаи.

Финансовата инспекция проверява периода между 1 януари 2006 г. и 31 декември 2010 г., в който председател на сдружението е Цеко Минев, а половината от парите на федерацията са осигурени от държавата. Предоставени като целеви субсидии са общо 10,5 млн. лв. За периода 2007 - 2009 г. сдружението е подписало незаконно договори за общо 859 844 лв., твърдят от АДФИ. Най-грубото нарушение е направено от федерацията в края на 2008 г., когато организацията е възложила на туристическата фирма “Балкан Холидейс сървисис” проект “Научи се да караш ски”. По него са усвоени през 2009 г. 557 500 лв. с ДДС, за които е трябвало да бъде организирана открита процедура по Закона за обществените поръчки. През 2010 г. федерацията отново сключва без конкурс договор по проекта “Научи се да караш ски”, но този път с “Витоша ски” АД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ