сряда, 2 януари 2013 г.

Нелепици от Банско - част поредна

За съжаление и тази година трябва да я отпочна с няколко картинки от това място, което стана синоним на корупция и унищожена планина:

Започвам първо с Плевнелиев, който по времето, когато четеше поредното си малоумно изявление беше точно в Банско.  Та можем ли да очакваме от този човек каквото и да било хубаво?  Докато говори за хубавата ни природа до него се мъдри снимка от Колорадо!


Но след като Пампорово се рекламират със същата, нормално е екипът му да се е заблудил - те хората по планини не ходят:

Продължавам с Цецка и нейната поредна силна изява:

За избягване на всякакви съмнение - това си беше чисто партиен протест, организиран от кмета на община Банско Георги Икономов и общинската структура на ПП ГЕРБ, на него присъстват освен височайшите гости от София и депутатът и председател на постоянната парламентарна комисия по местно самоуправление Любен Татарски (бивш кмет на Разлог), както и скандално известната депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова.  Ето и факсимиле от страницитя на ПП ГЕРБ Банско:




А ето и един хубав репортаж по темата „нагласени партийни протести“:




Природозащитници: Управляващите подкрепят незаконни искания

Междупразничната активност на протестиращите от Банско предизвика бурен отговор





„Сам по себе си вторият кабинков лифт ще пренесе опашките и тълпите от хора, които чакат на долна станция, горе на ски станцията, където пък няма да може да ги поемат другите лифтове и другите писти. (до тук всичко е правилно, което поставя въпросът какво искат тогава) Затова втората кабинка би била нужна и необходима с допълнителни писти (аха, дойдохме си на приказката), доколкото е възможно и позволява съществуващата скизона, не извън нея (първо да уточним коя ски зона, онази, която заграбиха Юлен или тази по Концесия). Искаме и подмяната на лифтове, които са стари, и изграждане на нов евентуално, където позволява. Всичко това трябва да върви вкупом, отделно не може“, каза кметът.
Според Икономов, за целта трябва спешно да бъде променен 10-годишният план за управление на национален парк „Пирин“, който сега забранява ски строителството извън първоначалния договор за концесия с фирма „Юлен“ от 2001 г. По думите му, планът е „морално остарял“.

Да припомним на кмета, че така или иначе планът имам срок, който изтича през 2014, но за негово съжаление естествените природни процеси в планината не са се променили за последните 10 години, така че да се говори за морално остарели неща може само в контекста на неговата мисъл и поведение.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ