вторник, 26 юли 2011 г.

КЗК спря ремонта на хижа "Мусала"

11.7.2011 г. 13:00 ч.

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния секретар на Български туристически съюз за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Доизграждане и ремонт на високопланински туристически обект хижа „Мусала”.

Производството на КЗК установи няколко нарушения на процедурата за избор на изпълнител. На първо място Комисията счита за основателно твърдението на жалбоподателя «Главболгарстрой» АД, че дружеството избрано за изпълнител, Консорциум «Мусала 2011», е оферирало цена за изпълнение, превишаваща допустимата стойност на поръчката, обявена в документацията на възложителя. В тази връзка Комисията приема, че участникът незаконосъобразно е допуснат до оценка и класиране, тъй като не отговаря на предварително обявените условия на възложителя.

На второ място по жалбата на Обединение „Красстрой Виана” Комисията установи, че жалбоподателят е отстранен формално и незаконосъобразно от процедурата единствено поради липса на номерация на отделните пликове от неговата оферта, тъй като същите са били надлежно надписани какво съдържат.

Следващо нарушение, което КЗК установи, е свързано с неправилно разписване от страна на изборната комисия на предложението за изпълнение на поръчката – плик № 2 на всички участници, което изискване е съществено от гледна точка гарантиране невъзможността за подмяна на вече представени документи.

В резултат на тези нарушения КЗК връща преписката на възложителя за прекратяване на процедурата за възлагане на обществената поръчка при спазване на мотивите в решението.

Още:

http://www.vestnikstroitel.bg/post_23785/



http://www.vestnikstroitel.bg/post_21564/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ