вторник, 12 юли 2011 г.

Първа инвестиционна банка се уплаши от 'Уикилийкс' и 'Биволъ', и на свой ред плаши медиитe

http://e-vestnik.bg/12122/za-bankite-i-gnilite-yabalki-2/

Първа инвестиционна банка се уплаши от 'Уикилийкс' и 'Биволъ', и на свой ред плаши медиитe

Първа инвестиционна банка (ПИБ/FIB) е описана в грама на американския посланик Джон Байърли като банка с непрозрачни офшорни собственици, стъпила “с единия крак в легалния бизнес”, а с другия “в най-тъмните сфери на престъпния свят”. Това стана ясно, след като сайтът “Биволъ”, партньор на “Уикилийкс”, пусна поредна грама на американския посланик в София от 2006 г., този път за българските банки (виж тук).

Името на Цеко Минев, който се смята ( той си е собственик на половината, нали жена му, Радка Минева, е в надзорния съвет, а ето и структурата на капитала споерд сайта на самата банка:
Тази схема е от ТУК) за основен собственик на Първа инвестиционна банка, също и на имоти в Банско, свързан и с фирма “Юлен”, която притежава ски пистите там, нашумя тия дни покрай решението на правителството да узакони незаконно построените там писти и лифтове (виж тук).

Във “Фейсбук” се появи шеговито предложение от природозащитници “Да направим грамада” - всеки да хвърля камък и да вика “Проклет да е Цеко”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ