вторник, 22 май 2012 г.

Глобъл Пропърти Консулт

СТАТИЯТА НЕ Е ДОВЪРШЕНА!!!
Реших да напиша нещичко за прекрасната фирма Глобъл Пропърти Консулт ООД.  Тя се очертава като основната хранилка на ГЕРБ в горския сектор и като такава определено заслужава внимание. 

Не съм супер спец по дърводобива, но гледам, че името на тази компания се споменава твърде често. Пръв за нея заговори Димитър Джоков, горски предприемач, член на управителния съвет на лесовъдската организация БУЛПРОФОР — Сдружение на лесовъдите на частна практика и горските предприемачи и коалицията "Да спасим горското предприемачество в България". Според него „несъмнено става дума за обръчи от фирми на пак Емил Димитров“. Това той каза пред блога "Отворен парламент — граждански гласове".

След пресконференцията на Джоков, аз написах една статия, където само маркирах същата фирма.  Реално това изказване потвърди една циркулираща теза, че „тънките поправки“ за трасетата на ски пистите са само капка в мръсната локваЛесовъдите (представляващи около 30 000 работиници и техните сем) казаха една основна истина:  гората ще се сече яко, защото кинти няма в държавата.  Като хранилка на властта те посочиха ГЛОБАЛ ПРОПЪРТИ КОНСУЛТ ООД, която става основен играч в бизнеса с дърводобива.  Това е резултатът от измененията на Закона за горите и цялостната политика на министър Мирослав Найденов.  Всички тези корупционни практики затрудняват бизнес на обикновенните малки фирми с до 50 човека персонал и те ще са най-губещи.

Междо другото само да спомена, че лесовъдите се изказват доста остро против готвените промени в Закона за горите. Наредба за възлагане на дейности и добив от горите в сила от 6.12.2011 г, ограничава малки фирми, а с нея се цели отдаването на 25% от най-качествената гора на минимални цени, на 15 год концесии (дългосрочни договори) на няколко големи акули (Валентин Златев, Емил Димитров, Гриша Ганчев и др.).  Горските предприемачи и лесовъдите първи заговориха и за „„стратегическите партньори”, чрез ловните олигарси, арендували огромни държавни територии или по всички възможни начини“.  Те не могат да се прекратят от следващото правителство и се подготвят жестоки сечи (както е видно от заповедта на дир на югозападен държавно предприятие – ще се поставят условия за оборот от 20 мил лева и инвестиции 50, което е непосилно за нормални фирми (20 пъти по-малки са срединте фирми в бранша).  И на "фона" на всичко това се подготвят и очевидни действия и в националните паркове (друга институция).

Сега
пръв за неяГлобъл Пропърти Консулт" (повече за тази красна фирма, как сече и унищожава гори и планини четете ТУК и ТУК),

Предмета на дейност на Глобал Протърти Консулт е опвече от изненадващ, предвид дейността ѝ в горския сектор, а именно:
PEKЛAMA, ПEЧAT И ИЗPAБOTBAHE HA PEKЛAMHИ MATEPИAЛИ, ПOKУПKA HA CTOKИ И BEЩИ C ЦEЛ ПPOДAЖБA B ПЪPBOHAЧAЛEH, ПPEPAБOTEH ИЛИ OБPAБOTEH BИД, ПPOИЗBOДCTBO HA CTOKИ C ЦEЛ ПPOДAЖБA, BHOC, ИЗHOC, TЪPГOBCKO ПPEДCTABИTEЛCTBO И ПOCPEДHИЧECTBO, KOMИCИOHHA, CПEДИЦИOHHA, CKЛAДOBA И ПPEBOЗHA ДEЙHOCT, ЛИЦEHЗИOHHA ДEЙHOCT, ДEЙHOCT B OБЛACTTA HA ABTOPCKИTE ПPABA, ИHTEЛEKTУAЛHA COБCTBEHOCT, COФTУEPHИ УCЛУГИ, XOTEЛИEPCKИ, TУPИCTИЧECKИ, PEKЛAMHИ, ИHФOPMAЦИOHHИ, ПPOГPAMHИ, ИMПPECAPCKИ ИЛИ ДPУГИ УCЛУГИ, ЛИЗИHГOBA ДEЙHOCT, ПOKУПKA, CTPOEЖ ИЛИ OБЗABEЖДAHE HA HEДBИЖИMИ ИMOTИ C ЦEЛ ПPOДAЖБA, MAPKETИHГ, KOHCУЛTAHTCKA ДEЙHOCT И BCИЧKИ ДEЙHOCTИ, KOИTO HE CA ЗAБPAHEHИ CЪC ЗAKOH.

Съдружници са:
АТАНАС ИВАНОВ, Размер на дялово участие: 2500 лв. (50%)
ДЕЯН ДОБРЕВ, Размер на дялово участие: 2500 лв. (50%)

Фирмата съществува от 2003, но чак 2010 е регистрирана по ДДС на следния адрес:
ГР.СОФИЯ бул. БЪЛГАРИЯ бл.60 вх.Г ет.7 ап.43 (на същият адрес е регистрирано и СТЕЙДЖ ДЕКОР ООД на СИЛВИЯ ИВАНОВА и АТАНАС ИВАНОВ и КИПАРИС ЕООД отново собственик на Атанас Иванов. Изглежда същият има съществено влияние във върпосния кръг от фирми. Бизнес кръгът вклячва също и АГРОИНВЕСТ - АИ ЕООД и ТОП-АТЛАС ООД)

Global Property Cosult

11. Предложение от „Глобал Пропърти Консулт” ООД за почистване на пустеещи пасища с храсти от нежелана храстова растителност.
Внася: Кмета на общината

Р Е Ш Е Н И Е № 39

На основание чл. 21, ал. 2 от ЗМСМА Общински съвет-Кайнарджа:
1.Дава принципно съгласие „Глобал Пропърти Консулт”ООД да храстова растителност включително отстранява и извозва отпадната биомаса.
2. Възлага на кмета да извършва съответните действия по сключване на договор с „Глобал Пропърти Консулт”ООД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ