петък, 4 май 2012 г.

Решение №20 - ПР/2012г. за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда

Решение №20 - ПР/2012г. за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение "Реконструкция и разширение на Пречиствателна станция за отпадни води "Бъндеришка поляна" в ски зона Банско от "Юлен" АД.

2 коментара:

  1. Преценяване на необходимостта от оценка... звучи малко разтеглено и ненужно...

    ОтговорИзтриване
  2. Ами на вас, на мен и на много други, може така да звучи, но това са обективните правни термини, които не съм ги измислил аз :)

    Има две наредби към Закона за опазване на околната среда. Едната е Нареда за ОВОС, а другата Наредба за оценка на съвместимост. Реално заглавията им са по-дълги. Според тях преди да се строи нещо административния орган - МОСВ или РИОСВ (там който е компетентен) преценява дали въобще трябва да се прави някаква оценка било за съвместиномстта на проекта с целите на НАТУРА2000, било за оценка на въздействието върху околната среда. Реално тези оценки не са някакви кой знае какви страшни и сложни процедури. Но „национално отговорния капитал“ и добрите инвеститори дори и тях не желаят да провеждат. За това гледат да направят всичко възможно административният орган да каже, че няма нужда да се извършва оценка. Както е станало и в този конкретен случай, при който ппоради ред причини някой предпочита да не се вглежда аджба там на какво основание трябва да има подобна пречиствателна станция, нейният капацитет отговаря ли на това, което „Юлен“ АД може да построи или го надхвърля и тн...

    ОтговорИзтриване

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ