понеделник, 16 януари 2012 г.

ДА СИ ВЪРНЕМ ВИТОША!

Публикувам две интересни мнения от форума на в. Сега. Едното беше публикувано като коментар в моя блог под статията за Цеко Минев.


Тъй като всичко изложено, съвпада с моето мнение и аз го подкрепям, то реших да го публикувам, за да може да стане достояние на повече хора.

evlampybg
07 Яну 2012 18:50

Витоша - уникалният столичен парк в Европа е отрязана от посетители! Държавата се прави на умряла лисица, Кметицата на София се крие като мишка под дебелият сняг, а медиите мълчат като бити задници... Нито един лифт и съоръжение не работи! Някой решава децата ни да имат ли зима 2012 или не. Някой задушава интересите на 1 500 000 души. Изведнъж не могат да почистват просеките под лифтовете?! Електронна медия единствена обясни този комбиниран рекет:
1/да се промени закона така, че да секат а ла Банско и на Витоша да поникне планински Несебър от бетон;
2/ София да няма ски сезон и максимален брой спортуващи да се насочат именно към Банско, където хотели пустеят. Защо да бъде удобно и евтино, "по софийски" близо до дома?
3/ Тези хотели да могат да обслужват кредитите за построяването си.
Зад трите цели - офшорките "стопанисващи" ВИТОША СКИ, собствениците на хотели в Банско и Банката очакваща кредитите си стоят едни и същи хора - ЦЕКО МИНЕВЦИ! - напомня ВЕСТИ.БГ Те държат сортно обществените организации и федерацията по ски, те държат парите и очевидно всички власти в държавата, затова си позволяват безпардонно да разполагат с желанията, правата и здравето на софиянци. Като презряно стадо, беззащитно население далеч от всякакво гражданско общество...
Но има един крехък детайл, опората на дребният човек! Нарича се ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА и виновните са свързани с нея. Какво ще кажете да си поизтеглим парите от нея, ако виновните не поправят нищо до 21 януари 2012?! Ако сме граждани, господа столичани...
А който не си представя бедствието да излезе утре на Витоша! Ще го усети веднага с дробовете си, защото десетки хиляди коли задушиха въздуха чак до Алеко.

Doctor Neboli
10 Яну 2012 15:33

Темата е точна и важна! Как може да се прегазват правата на толкова много хора?! Поредната гнус, на която никой не реагира! Ама никой! Пет приказки нещо бръщолевеха по Канал 3 "еколози". Може и да са били прави, но по-скоро се вписват в публичната логорея, след която всички чакат добрият ПАТЕР СТОПАНИН /държавата?!/ да се намеси и се скара на лошите... А ако номерът сега мине тихо, догодина на Витоша ще стане страшно - завинаги! Опитвам се да си представя някой да отбие Висла или Вълтава - само на половина! Ей така за НЕГОВА изгода. Какво би станало във Варшава и Прага? Как ли ще скочат?! Винаги съм се питал как стават различно нещата при тях? Например при социализма и то след събитията от 1968г.ако не се лъжа, в Чехия се опитали да увеличат цените на млечните продукти с някакви проценти. Сутринта някой си купил мляко и излизайки от супера го "изпуснал". Торбичката на опаковката се спукала и млякото се разляло пред входа. След малко и друг изпуснал млякото си. Как се е разчуло, но до два часа суперите на Прага заприличали на мандри - не можеш да влезеш с чисти подметки. Почнали да чистят, намесила се милиция, но мляко "изпускали" вече и в други градове... Сигурно процентите от повишението не са стигнали за да се плати почистването само. На другата сутрин тъй или иначе Политбюро пак обсъждало повишението... Та се чудя, Евлампи, имам малко дебитни пари в ПИБ, дали да не ги изтегля на 21 януари?! Хем е работен ден.


Това бяха коментарите.
Да отбележа само, че 21 януари 2012г., събота е работен ден, тъй като тогава се отработва почивния ден 2 -ри януари 2012, понеделник. Освен това е добре да се знае, че на 22-ри януари 2012 г. в 39 страни по цял свят, включително и в България, ще се проведе СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА, подкрепени от FIS. Та на 22-ри януари 2012 г. SKI.BG, Българска федерация по ски и Столична община щели да организират снежен празник в София! Уж идеята на мероприятието е да „върнем децата в планината”, но на Витоша няма да работи нищо, защото още извиваме ръцете. Така че лицемерието е откровено и безгранично, включае и на милата женица Фанъдкова. Разбира се и Банско ще се включи, защото все пак, както се казва на сйта на World Snow Day (ФИС) е асоциирана с „Юлен” АД. Интересното е, че информацията е поместена на страницата за Витоша.
Та в София ще има състезание по ски бягане. Да ни е честит!!!

Лицемерно е и друго обстоятелство – новата автобусна линия 266. Чий болен мозък реши, че ще има нужда от автобус, тръгващ от началната станция на Симеоновския кабинков лифт, при положение, че хората знаят, че той не работи и не отиват натам, за да плащат безсмислено возене дотам? Защо вместо да се увеличи броят на автобусите по класическата и удобна линия 66, се отваря нова? На кого тя е практична? На живеещите в околните мутро-комплекси?!? Вместо да се закрие 122 и 123, защото така или иначе не работи кабинката и няма кой да пътува по този маршрут, се прави автобус, достъпен само чрез гореспоменатите и се карат хората безсмислено напред-назад, пък и билети се плащат? Очевидно това е в интерес на собственика на лифта, който не иска да се закриват линиите към неговото съоръжение, дори за малко, а пък иска и нова дублираща линия, за да се покаже на обществото, че той е шефът. Хората трябва да останат с впечатлението, че от Симеоновския лифт е достъпна планината, а не от Хладилника.

Мръсни номерца се въртят и чрез полицията. Дълго време никой не контролираше забраната за качване на коли на Витоша. Това беше лошо. Сега обаче, когато наваля сняг и хората искат да карата, изведнъж със стахановски устрем куките завардиха всички подстъпи. Не е нещо огромно, но показва как се действа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ