понеделник, 9 януари 2012 г.

С него зле, но без него по-зле

Когато няма сняг е лошо. Когато вали пак лошо. Е няма угодия за нашите ски курорти.

Защо тогава те настояват за държавни преференции щом не могат да създадат елементарна организация? Във всички водещи ски курорти снегът донесе очаквания наплив от туристи, но и страшно много проблеми. Но явно повечето колеги скиори не искат да проумеят простата истина, че курорти се управляват от мутро-комунистическата номенклатура и за това развитието на ски спорта е в обратна посока. Не съм виновен аз, че те не могат да организират нищо. Ще кажете нито тока, нито пътя е техен. Да, но след като същите тези олигарси могат да променят закони, защо не окажат някаква помощ (като организация най-вече) на местната власт? Сетих се защо! Защото това са хора, които са свикнали да получават наготово от държавата, а не да правят нещо добро. Когато правиш инвестиция за милиони, не може да кажеш, че водохващането не е твой проблем (Пампорово). Наливаш невероятни суми (Банско), а на края хора висят в лифта и лъжеш, че агрегатът въртял бавно лифта. Не може час и половина да не се извъртят кабините и то при положение, че имаш и междинна станция. Явно просто са го включили късно. Ей такива неща показват тяхната управленска и интелектуална немощ, пък после на мен ми се сърдете...

При това положени защо са ни тези курорти, когато при най-хубавия сняг не можем да ги ползваме?

Ето и хронологията на прекрасния сняг, който затрудни ски спорта:

Пътят Самоков-Боровец беше непроходим, нямаше ток, сървърът забил, никаква организация на движението и паркирането, полицията не предупреждава, а само маркира... с една дума на туристите на Боровец изтеглиха най-късата клечка и най-дългия ...

В Пампорово ситуацията е идентична, само дето липсваше не само ток, ами и вода. (Минимум 100 хиляди лева ще са загубите за "Пампорово" АД от не работещи заради ел аварии лифтове в курорта, съобщи в неделя изп. директор на дружеството стопанин на лифтовете и пистите в Пампорово Мариян Беляков. в-к Труд, 08.01.12, 12:43) (Красота и мъка, описа обстановката с две думи планинският спасител в-к "Марица", 08.01.2012)

В Банско отново нямаше ток и туристи висяха като пран Станишев на лифта на Картала (лифтът в Банско останал днес час и половина без ток, което предизвикало стрес и нерви сред туристите, част от които били останали в кабинките. Това наложило персоналът да включи резервни дизелови агрегати, за да изтеглят кабинките, но движението ставало с далеч по-малка скорост. Пострадали нямало, но някои туристи били доста изнервени от висенето във въздуха. Причината за спирането на лифта идвала от това, че след като Банско нямало ток няколко часа и той бил възстановен, заради подадено по-високо напрежение, се е получил пробив в електрическото захранване на лифта в курорта. Аварията била отстранена и работата на всички съоръжения била възстановена. Нямало блокирани туристи в района. Светлана Василева в-к Труд, 07.01.12, 17:49)

Като стана дума за Картала-Бодрост над Благоевград, трябва и тях да ги отличим за поредното висене на кабинки, което довело до самоорганизирано евакуиране от лифта.

Туристи напускат хотелите в Чепеларе в разгара на ски-сезона заради проблемите с електричеството и водоснабдяването, съобщиха от хотелиерското сдружение. (mediapool.bg, 08.01.2012, 18:09)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ