петък, 20 януари 2012 г.

Флашмоб срещу промените в закона за горите подреди опашка пред ПИБ

Dnevnik.bg - Фотогалерия: Флашмоб срещу промените в закона за горите подреди опашка пред ПИБ
Опашка от около 60 души се изви в 17 часа на 19 яну 2012 пред клон на Първа инвестиционна банка на площад "Народно събрание" в София. Чакащите бяха участници във флашмоб в знак на протест срещу промените в Закона за горите.

Поправките бяха поискани от фирма "Витоша ски" под ултиматум, че в противен случай няма да пусне лифтовете над София. Фирмата се свързва индиректно през фирмени връзки с Цеко Минев, съсобственик в Първа инвестиционна банка и президент на българската ски федерация.

"Кой е последен на опашката?" театрално питаха някои от новопристигащите, преди да се наредят най-отзад.

Информацията за събитието се разпространяваше само по мейл. Целта на флашмоба беше да "свърже" банката с фирмата "Витоша ски" и по този начин отново да се изрази протеста срещу поправките в Закона за горите. Инак и аз бих дошъл, ама ...

Опашката пред банковия клон не смути служителите вътре, които продължиха работата си, без нито да поглеждат към улицата.

Опашката се изви от входа на банката до ъгъла, след това успоредно на бул. "Цар Освободител" почти до паметника.

Първоначалният замисъл на организаторите беше опашката да е толкова дълга, че да стигне до задния вход на парламента и по този начин да оформи символична жива връзка между банката и управляващите.

Демонстративното чакане на опашка продължи около 15 минути, след което участниците се разотидоха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ