събота, 25 февруари 2012 г.

Свършено е с ПИРИН

‎ 99,55 ха ски зона Банско по концесия;
164,25 xa ски зона Банско реално;
2287,00 xa ски зона Банско в близко бъдеще...

Плюс
1345 ха Добринище;
1218 ха Кулиното;
Това е... ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Правителството планира да извади минимум 12% от Парк Пирин от защитата на Юнеско
Отворен парламент | петък, 24 февруари 2012

Блогът "Отворен парламент — граждаски гласове" разполага с проект на доклад, на основата на който кабинетът да вземе решение за изваждане на минимум 12% от територията на Пирин от защитата на ЮНЕСКО, като обект на Световното природно наследство.

Само да спомена, че в документа е направен много успешен опит за "сандвич" от типа - истина, лъжа, лъжа
Всичко е превратно и изопачено!!!

Така че, ако това се реализира, с нашия ПИРИН Е СВЪРШЕНО!!!

Да напомня само, че г-н. Ц.М. отдавна се точи на Пирин

4 коментара:

  1. Криворазбрана "екология", няколко души добре се хранят от темата. Тези активисти, които са за спасението на Витоша дето се наричат еко... дори не знаят значението на термина. Но не разбирам от какво искат да спасяват планината. Не съм чул някой да е отнесъл вкъщи каято и да е планина. Що се отнася до Витоша, трябва да се построи добър зимен курорт, за да не се налага да ходя на ски на 70 км. Тези сълзливи "активисти" защо не съдействат за промяна на закони например. В Германия за всяко отсечено дърво трябва да засадиш 2 - просто и ясно.

    Не разбирам къде се е свършил Пирин. Някой ходил ли е скоро натам? да потвърди. Защо не попитаме местното население дали Пирин е още там?

    ОтговорИзтриване
  2. Че кога за последно бяхте в Германия, господине? И кога за последно им четохте законите?

    ОтговорИзтриване
  3. Селянино-за колко време расте едно дърво селяко прост. Селянино-колко пари ще ти излезе един ден на Витоша като стане като еБанско. Селянино-планината не може да се премести-но може да се застрои. Селянино-защитаваш едно престъпно деяние. Селянино-в другите държави го няма момента "или ще е мойто (цеко минетиефф), или няма да пусна лифтовете. Селяннино-карай си ски където си искаш,дреме ми,но не дразни хората с малоумието си. Селянино-мога още но няма смисъл-най-добре пий 3 ракии,пусни си планета и си легай........

    ОтговорИзтриване
  4. АнонименFeb 25, 2012 01:06 PM, няма по-хубав спорт от ските. А колко си обичам Витоша, сами можете да се сетите. Комбинацията от двете – Мечта!!! Но... прочетете моето становище и ще видите, че тези планове не са правени за ски спорт.
    Колкото до Пирин: ако вие бяхте скиор, ако бяхте карали ски на Банско, ако пък бяхте карали и ски в чужбина, щяхте сами да сте убедени в моето мнение и да видите сами, че пистите на Банско са сгрешени, тъпо и малоумно проектирани, така че колкото и писти да направят нови все ще са такива. Ако извадят тези територии от парка и резерватите и ги направят ски зона, това означава, че Северен Пирин си заминава – всичко става на писти и само това ще се вижда от полето, нищо друго. Така цялата висока планина става ски зона, а тя пък е и най-хубава. В това предложение няма никакъв баланс, а ако прочетете доклада, ще видите, че там има само лъжи.

    Ако искате да коментираме ски спорта, ски писти, връзки между тях, лифтове, съотношения и тн съм готов да си обсъждаме, но се съмнявам че сте компетентен. Да ви напомня, че няма скиор, които да не обича планината.
    http://www.dnevnik.bg/sport/2012/02/25/1774461_djuliia_mankuzo_pred_dnevnik_stanah_skior_za_da_buda/
    http://spasi-vitosha.blogspot.com/2010/03/blog-post_22.html

    ОтговорИзтриване

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ