понеделник, 20 февруари 2012 г.

Внимание - псевдопртест! Продължение

В продължение на статията – „ВНИМАНИЕ - ПЛАТЕН ПРОТЕСТ” публикувам и отзвокът от него, отразен отново от Ден Нюз - Митингът срещу „псевдоеколозите” затвори община Сапарева баня.

Ето и видео, качено от колегата Сивлер Коин. ЛИНК
От видеото струи чалгийка, казионни организации, малко отегчени общински служители, стилно изработени лозунги, с професионален печат, Комфортни автобуси, Екскурзия до столичния град...

Публикувам част от текста на горецитиранта статия и коментарите под него:


Митингът срещу „псевдоеколозите”, организиран от коалицията „Природата за хората и регионите”, който се проведе днес пред парламента, затвори днес община Сапарева баня. Хора, които имали и записан час, не са могли да си свършат работата в кметството, чиято крепост днес пазила една единствена служителка. Това разбра dennews.bg от потърпевши.

Иначе кметът на Сапарева баня Сашо Иванов не скри гордостта си, че е успял да събере най-мощната група-около 400 души- за участие в митинга в защита на промените на Закона за горите. Всъщност организираният от председателя на „Природата за хората и регионите” Филип Цанов митинг беше контра към еколозите, които от своя страна вече проведоха няколко протеста и флашмоб акции срещу промените, които според тях ще доведат до тайна приватизация на горите. Затова и нямаше нищо чудно в плакатите издигнати днес пред парламента: „Отрежете пипалата на зеления октопод” и „Зелена мафия”.

„От Сапарева баня бяхме най-малко 400 души със седем 50-местни автобуса, един 20-местен и много автомобили. За мен фактът, че при тези минусови температури излязоха толкова много хора е показателен.”, каза Сашо Иванов.

На жълтите павета сапаревобанската група беше не само най-числената, но и най-атрактивната. С оркестър в предните редици сапаревобанци поведоха хората, които сложиха началото и края на демонстрацията.

Общо около 800-1000 души, по информация на Иванов, от общините Сапарева баня, Банско, Разлог, Добринище и Самоков се обявиха в защита на промените в Закона за горите, които ще улеснят изграждането на лифтове и съоръжения и придобиването на територии в планините от страна на инвеститорите.

Предстои да бъде внесена декларация в парламента с позицията на членовете на коалиция „Природата за хората и регионите”.

„Коалицията участва в преговорите при изготвянето на промените, но сега се надяваме те да минат и на второ четене. Водили сме разговори и с две от парламентарно представените партии ДПС и БСП”, каза още кметът на Сапарева баня.

На въпрос водени ли са разговори с ГЕРБ той отговори:
„Е, с тях няма проблем и няма нужда. Тяхната позиция е ясна”.
15.02.2012

Коментари:
Кмете махай се мършо

Морев 16.02.2012
Забележете колко елементарна гадина е продажния кмет! Затваря Общината за свой личен кеф, за да прави циркове в София с гайди, тъпани и свинаря от Сапарево Златанчев, после гледаме за Сапарева баня в "Господари на ефира"! А той, прислужничката клета на Цеко Минев и НДСВ се среща с.... БСП и ДПС?!?!?! Хората които му помагаха да краде през изминалите години и ГЕРБ, които излязоха същите боклуци като НДСВ, БСП и ДПС! Пак напомням на самозабравения довчеращен голтак и потомствен комунист Сашо Иванов - Станикин, че планината НЕ МУ Е БАЩИНИЯ и няма право да се разпорежда както му скимне!

прост_турист 16.02.2012
Рила и Пирин са национални паркове. Законът за горите няма абсолютно никакво отношение към тях. Той е валиден за природните паркове като Витоша, обаче. -- От снимките с хората и плакатите на тях, всеки здравомислещ човек, който не е зарил главата си в пясъка, слушайки Пропагандата на повечето "медии", разбира каква е организацията и каква целта на такава проява. Жалко е, но е факт. -- За моя лична радост, този "протест", всъщност по-скоро върши негативна на предполаганата от създателите му работа. -- НЕ на поправките в Закона за горите и на неразумните разрушения! ДА на природата и разумното и използване!

16.02.2012
На въпрос водени ли са разговори с ГЕРБ той отговори: „Е, с тях няма проблем и няма нужда. Тяхната позиция е ясна!" Е да нали си приятел на подсъдимия престъпник и бивш областен Анчев и на другия ГЕРБ боклук от района В. Микев. Сашо, я обясни защо фирмата "Люко_К" заради която Анчев е подсъдим за залоупотреби работи на Гейзера сега, а? Това ли се договори с тия мръсни боклуци от ГЕРБ, това ли е цената да не те закачат крадецо мръсен? Няма ли журналисти да те питат, интересно какво ще излъжеш този път.

Лесовъд 16.02.2012
Казано от Сашо Иванов-"придобиването на територии в планините от страна на инвеститорите". Ето това се нарича "Държавна помощ само за фирмата "Рила спорт", други Юридически лица-фирми нямат да имат тази възможност да инвестират в ски пистите в съседство на Лифта до "Седемте Рилски езера" , защото поправките в закона за горите ограничават останалите инвеститори да получават правото на ползване на горските имоти в съседство на изградените съоръжения собственост на "Рила спорт".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ