понеделник, 4 февруари 2013 г.

Проверка на влековете

Като следствие от едно интервю с Юлиан Иванов, главен директор на Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" относно проверката на техническото състояние на ски влековете, пуснах Заявление за достъп до обществена информация, за да разбера повече.  А ето и данните:




1 коментар:

  1. А междувременно:

    Правят се проверки за опасни съоръжения в зимните курорти. От тази зима нова наредба гарантира по-висока безопасност на скиорите и туристите.

    При откриването на сезона на Боровец аварира седалковият лифт „Ястребец" и туристите бяха евакуирани в продължение на часове. Сега новата наредба поставя максимум - евакуирането не трябва да надвишава един час.

    „Линията няма да могат да ползват хора в явно нетрезво състояние, както и деца без придружител", обясни Димитър Вълканов, нач. регионален отдел Държавна агенция по стандартизация и метрология. Увеличават се и проверките на въжените линии, предаде бТВ.

    Инспектори посетиха лифта Витошко Лале, който е на 80 години (е това е, лифт строен през 80те години, вече стана на 80, страхотна математика, но пропагандата работи).

    „Старо е съоръжението, но това не означава, че е опасно", обясни инспектор Галин Стоянов. Столичните лифтове са стари, но изправни.

    „Надяваме се, че скоро планът за обновените ще бъде одобрен и тези морално остарели лифтове ще бъдат подменени с нови и модерни. Така както изисква нашето ежедневие, съвремие", заяви Радослав Пеев, който е управител на "Витоша Ски".

    Лифтовете на Банско са едни от най-новите в региона. Новите лифт съоръжения на Бъндеришка поляна функционират от 2006-та.

    „Ако причината е спиране на тока, всеки един лифт е снабден с дизелов двигател, който на по-бавна скорост извозва всички постепенно като не качваме нови клиенти извозваме тези, които са на линията. С кабината е същата история", допълва Иван Обрейков от фирмата концесионер на ски зона Банско.

    Агенция КРОСС
    04 Март 2013 | 21:02

    ОтговорИзтриване

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ