петък, 15 февруари 2013 г.

Лицемерие безкрай

Също днес част от организаторите на този протест бяха в Перник, за да обжалват в Административния съд Подробния устройствен план на Паничище.  Той е част от скандалния план за ски зона "Супер Паничище" и предвижда 5 000 легла в планината и множество писти в Национален парк "Рила".  Инвеститор в този "перилен" проек е дружеството, което се управлява от Стайков. 

За който не знае: 
Стайков е шеф на скандално известената „Рила спорт”, която стопанисва (точно като и „Юлен” Ад) незаконно построен лифт в Национален парк. Явно наглостта не познава граници, тъй като вървейки с хората, протестиращи против неговата клика, Стайков е заявил, че и неговто дружество ще настоява за промяна на Плана за управление на Национален парк "Рила", за да могат и тази шайка да застроят свещенната ни планина.  Да, това е заявил!  На протест против безобразията в Пирин, причинени от идентични действия.  Припомням, че този господин се изяви и в полза на скандалния Закон за горите и то нееднократно

Излиза, че освен провокатори, вече ни пращат и своите адютанти, за да ни дразнят и атакуват.  

А ето и по-подробно инфо от ОффНюс:

За изненада, имаше и ски инвеститори. С гражданите вървеше изпълнителният директор на фирма „Рила спорт“ Славейко Стайков. „Рила спорт“ е фирмата собственик на спорния лифт до Седемте рилски езера и инициатор на проекта за курорт в другия национален парк – „Рила“, станал популярен като Супер Паничище.
На въпрос дали разузнава или протестира, Стайков отвърна: „Протестирам, разбира се – принципно срещу беззаконието“. Той обаче не поясни дали намира нещо нередно в ски-зона Банско и каза „разбира се, аз съм принципно за развитието на ски проектите, но при спазване на законите“. Бизнесменът внимателно прочете петицията, но в крайна сметка не я подписа. Нещо повече – Стайков сподели, че община Сапарева баня, която е с дял в „Рила спорт“ (също като Банско, която е съакционер в „Юлен“) ще настоява за аналогични промени в плана за управление на парк „Рила“, с които да се допусне ново ски строителство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ