петък, 20 май 2011 г.

Пускат безплатен автобус до Витоша за почивните дни

Публикувам една интересна новина. Не знам какъв ще е ефектът, а като гледам коментарите от долу, ми прави впечатление, че има много негативно отношение. Безспорно е обаче едно – използването на обществен транспорт в рамките на Парк Витоша следва да бъде засилено за сметка на личните автомобили. Друг е въпросът, дали тази безплатна линия няма да нарушава определени правила на свободната конкуренция и дали няма да има обсебване на публично пространство за сметка на голяма корпорация. Факт е обаче, че маршрутът е добър, а ако се допускат и велосипеди (дано и самите превозни средства го позволяват без проблем) ще бъде много приятно човек да се възползва от него.
Може би следва да се предвиди и спирка на „Бялата вода” и може би една в Бояна.


http://news.ibox.bg/news/id_140920706

18.05.2011, 15:02

Безплатна автобусна линия до Витоша през почивните дни. Маршрутът ще се експлоатира от "Столичен автотранспорт" и ще се плаща от верига супермаркети, информира БНР.

"Зелената линия" ще е по маршрут от стадион "Васил Левски", бул. "България", кв. "Бояна" до "Златните мостове" със спирки в началото и в края на маршрута и с две междинни - на бул. "Гоце Делчев" и "Дендрариума".

Веригата супермаркети ще плаща разходите за двата сутрешни и трите следобедни курса, а пътниците ще получават билети от шофьора, тъй като според нормативните изисквания това е превозният документ, срещу който са застраховани при пътуване. За билетите няма да се плаща допълнително.

От веригата обмислят при успех на инициативата да бъдат пуснати автобуси и към "Щастливеца". "Зелена линия" е инициатива на веригата от супермаркети в почти всички европейски страни, където тя има свои магазини. Общо 175 са автобусите към природни паркове, които се движат за сметка на компанията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ