четвъртък, 16 юни 2011 г.

Откачени хора

Само да спомена, че въпросното село Тънково е на под 300 метра надморска височина, а ридчетата наоколо стигат до едва 500. Егати и ските, егати и курорта.

Проектът за туристически център с две ски писти край Стамболово вече две години е в застой
Материал на информационна агенция БЛИЦ

Депутатът Гюнер Сербест от ДПС, който бе кмет на община Стамболово, захвърли един милион на вятъра. Става въпрос за така наречения туристически център край стамболовското село Тънково, за който се заговори преди две години.

Идеята: да се изгради туристически център с две ски писти и машина за правенето на изкуствен сняг.

Парите са осигурени по проект за трансгранично сътрудничество съвместно с област Орестиада – Гърция. Общата стойност на обекта е оценена на 303 000 евро, а община Стамболово осигурява близо половин милион за грандиозното начинание на кмета Сербест.

На една огромна купчина са струпани ски влековете, които дори не са били свързани с електромрежата. В хижата няма вода, а и не е имало. Машината за обработка на въображаемите ски пистите вече е почти скрита от избуялата трева, а в центъра събират прах 50 комплекта за ски.

Всичко на това място ръждясва, плесенясва и събира прах.

Настоящият депутат коментира ситуацията с няколко думи: "Идеята беше добра, но не е реализирана. И това ще стане някой ден. Така е защото сега не съм там. Няма вода, така е, но аз ли да я прекарам? И ток няма, не съм електротехник, аз съм депутат. Да не би да искате и туристи да събирам Е, нямам такова време..."

Текст и снимки Тодорка Николова
информационна агенция БЛИЦ
9 юни 2011, 15:12
Хасково, България

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ