вторник, 5 април 2011 г.

Радетелят Филип Цанов

В духа на изключително актуалната ми статия „Банскалии надигат грозен глас” и като смислово продължение на статията „„Забравената планина“ или поредната чудовищна лъжа” и „Природата за хората - хората за пари” реших да публикувам три много интересни мнения на потребителя Холограма, публикувани в темата „Витоша - забравената планина” във форума на БГ мама (само да отбележа, че ми прави впечатление, че в този форум, превърнал се в синоним на универсален пенкилер за нацията, идеите за балансирано и разумно използване на националните ни природни ресурси са явно доста споделени и популярни, например „Жива верига в Банско срещу екоексперти от ЕС” и този факт определено трябва да бъде оползотворен)

Ето и самите цитати:
"Е, то това, „Витоша – забравената планина”, наистина било името на художествената част от кампанията за „очовечаването” на планината.

Онзи ден се била открила (ама вие сигурно знаете) цяла изложба под въпросния надслов, която се представя навсякъде, по всички медии.
Понеже като направиш изложба или друго „културно събитие”, те вкарват тутакси в новините, а не ти искат хилядарки за бизнес-реклама на частните ти капиталовложения. Нещо като тема във форум вместо рекламно каре в сайт.

Бизнесмените много добре са се сетили да си спретнат „обществено сдружение”.
Така влизаш в мегафона на медиите и в ушите на народа, които прокънтяват от повтаряне как „група граждани” са се разтревожили за планината. Кой да ти се съмнява дали  въпросните граждани са всъщност строители, фирми и предприемачи, които застрояват планинските и морските ни курорти и въобще - имат интереси в това.
А някакви директори на паркове им се  е опъват на бизнес-намеренията.

ДеЩоВиди, понеже ме попита персонално, си викам: „Първо да се ориентирам, да няма някакви съвпадения. Затова да те питам, ако си по-наясно:

(Изброените по-долу въпроси са само риторични и всичките имат положителен, но не и позитивен отговор)

1.   Тоя бизнесмен Филип Цанов (дето е председател на новото сдружение „Природата за хората” и прави изложбите „Витоша забравената планина”), дали е собственикът на верига от месопреработвателни предприятия или е негов съименик?
2.   Той същият ли е, който е приватизирал навремето месокомбинат „Родопа”?
3.   Дето е консултант по строежа на мултифункционален комплекс за 10 млн. евро (с инвеститор Красимир Гергов) или е негов съименник?
(Въпросният строеж щял да се строи на 34 дка и ще включва 22 жилищни блока върху част от територията на споменатата приватизирана навремето „Родопа-Пазарджик”. И дето още преди бил продал друга част от територията на бившия държавен комбинат, на „Технополис”, който е в близост до „тузарския” бъдещ комплекс)
4.   „Топ-журналистката” Катя Генова (дето беше говорителка на „Митниците” и шеф на БНТ-САТ ) ли е съпругата на г-н председателя на новото сдружение (дето искаше уволненията и прочистването на планините от „непредприемчивите” директори на паркове) или този е друг …
5.   Той ли е казал, че „Не може така – планината да има десет собственика”, а трябва да са само на един, да е „една планина” („действаща”)... Или медиите са го цитирали неправилно:
http://www.bnt.bg/bg/news/view/6234/au_vitosha_ae_zabravenata_planina_au

Сериозно питам, с най-добро чувство, понеже не е все едно кой ще води рекламните кампании (и въобще „Връзките с обществеността”) на един бизнесмен, възпрепятстван понякога, буквално от „дреболии” (тип неразбрани шефове на паркове), в инвестиционните си намерения.

ПП Между другото, като рекох „петиция” в предишното си писмо, да кажа, че то самата „Витоша ски” имала била петиция (с около 300 подписа досега).  За малко да остана с впечатление че Филип Цанов е еколог, а Тома Белев – частен предприемач, който си изкарва хляба от строежи из планината:

Петицията на „Витоша ски”, ”Офшорната фирма”, която притежава всички лифтове и влекове на Витоша:
http://www.xtdev.com/ski/wmview_bg.php?ArtID=3238&fen=0

...

Всъщност аз само питам в горните въпроси, понеже в първия момент (като видях темата и пуснах тивитата) помислих, че г-н Цанов и другите бизнесмени са еколозите, а уволнените шефове на паркове, които "пречат", са строителни предприемачи.
Питах съвсем информативно.

...

Ми то и въпросният уволнен директор на националния парк може би е изпаднал в шок.
Дори да не го е респектирала драстично професионалната медийна кампания (организирана като от шеф на сателитен канал на БНТ нагоре), може да са го респектирали милионите на инвеститори (от босове на рекламния и медиен бизнес в България нагоре)= Колко е "трудно" да бъде разкаран един-единствен човек с тях?


ДеЩоВиди ме пита разни неща, пък не иска да ме ориентира дали е вярно това, което се пише насам-натам из пространството.
Оттам излизат доста твърдения, за огромна и размазваща кампания на строителните предприемачи и бизнесмени, действащи да "освободят планините" от държавни служители, дето спирали размаха на инвестициите им.
Важно е дали е вярно? То затова са и самите въпроси:

1. Този г-н Филип Цанов, който е шефът на новоучреденото сдружение "на група граждани" срещу "групата еколози" и пише писма за уволнение на директорите на националните паркове, както и назначаване на "подходящи хора", същият ли е, който консултира строежи за десетки милиони евро върху земя, която първо е била държавна, после - негова, после - на когото я продаде?
Изцяло или отчасти.

2. Тези проекти наистина ли са инвестирани от частни собственици като г-н Красимир Гергов първостроителят на рекламният и медиен бизнес в България? С първокласен десетилетен опит и позиции при рекламните плащания на абсолютно всяка съществувала или съществуваща медия в страната (щото това си му е било работата).

3. От тези съвпадения и тотална преса върху медии и политици ли са респектирани и загубили дар слово уволняваните по списък държавни служители, "пречещи" на частните инвестиции или от друго?

Всъщност не е престъпление да имаш за съпруга шеф на БНТ (ако е така), да консултираш медиен експерт и бос, който ти плаща за това с част от десетките милиони евро с които иска да строи...
Няма лошо от тази позиция да пишеш отворени писма до всички медии, институции, политици и депутати; да искаш да бъдат уволнявани разни хора, които ти пречат; да настояваш "на освободените места" да бъдат сложени други, които да ти помагат.

Но част от публиката може да останат с впечатление, че това е драстично, размазващо и безцеремонно.

Затова всъщност си разговаряме тук - никой да не остане с погрешни впечатления.
Ако някой има инфо за следваща културно-масова разяснителна работа по въпроса, ще е добре да даде инфо пак.

Една от най-верните служителки на Филип Цанов и единствено изявена е Ваня Бижева. За нея знам малко и предимно от интернет:
Според този коментар, Ваня Бижева е от ПР агенцията "Арчър Айдиас" (бившата „Лео Бърнет”, която се управлява от Ася Маджарова, сестра-близначка на Вики Политова).  Връзката на Бижева с крага Цеко Минев освен през Вики Политова, минава и през Красимир Гергов.  Бижева е била управител на Медиа Маркет и на Номина АД, чийто собственик е бил Гергов. 
1. НОМИНА АД (непререгистриран) БУЛСТАТ: 831849034 Състояние към 10.12.1997 г.
Собственици:
     КРАСИМИР ПЕТРОВ ГЕРГОВ,  Дял: 99.00%, Акционер
     ТОДОР ПЕТРОВ ГЕРГОВ,      Дял: 1.00%, Акционер
Управляващи:
ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА, Изпълнителен директор, Управляващ


2. МЕДИА МЕРКЕТ АД (непререгистриран) БУЛСТАТ: 831198470 Състояние към 30.05.1994 г.
Собственици:
     КРАСИМИР ПЕТРОВ ГЕРГОВ,     Дял: 67.00%, Акционер
     ТОМА ФИЛИПОВ ТОМОВ,      Дял: 33.00%, Акционер
Управляващи:
ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА,  Изпълнителен директор, Управляващ


3. СДРУЖЕНИЕ "ЦЕНТЪР ЗА ИНОВАЦИИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ" Сдружение БУЛСТАТ: 175850227 Състояние към 01.02.2010 г.
Управляващи:
НИХАТ ТАХИР КАБИЛ,   Председател, Управляващ
ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА,   Член, Член на управителен съвет
ЦВЕТОМИР ИЛИЕВ ПЕТРОВ,   Член, Член на управителен съвет


4. СДРУЖЕНИЕ "ЕВРОПЕЙСКА АСОЦИАЦИЯ НА РЕГИОНИТЕ И ГРАДОВЕТЕ" Сдружение БУЛСТАТ: 175615485 Състояние към 15.12.2008 г.
Управляващи:
ИВЕЛИНА ГЕОРГИЕВА КАПРАЛОВА,   Председател, Управляващ
ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА,  Член, Член на управителен съвет
ЖЕНЯ АТАНАСОВА КУТЕВСКА,   Член, Член на управителен съвет
ДЕТЕЛИНА ВАСИЛЕВА ТОДОРОВА,    Член, Член на управителен съвет
ДЕТЕЛИНА ПЕТРОВА СПАСОВА,   Член, Член на управителен съвет


5. ОДЕОН-БЪЛГАРИЯ АД (непререгистриран) БУЛСТАТ: 121468544 Състояние към 29.10.1998 г.
Собственици:
     ЕР СИСТЕМ ХОЛДИНГ,   ЕИК: 121468423    Дял: 90.00%, Акционер
     ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА,     Дял: 10.00%, Акционер
Управляващи:
ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА,   Председател, Управляващ


6. КОМЕКС-В-ООД ООД (непререгистриран) БУЛСТАТ: 121323673 Състояние към 19.02.1997 г.
Собственици:
     ДИАНА ХРИСТОВА МАРКОВА,   Дял: 50.00%, Ограничено отговорен съдружник
     ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА,   Дял: 50.00%, Ограничено отговорен съдружник
Управляващи:
ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА,   Управител, Управляващ


7. КОДАР ВИЖЪН ООД БУЛСТАТ: 130481779 Състояние към 13.02.2001 г. (архив)
Собственици:
     ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА,   Дял: 50.00%, Ограничено отговорен съдружник
     ОЛЕГ ВЛАДИМИРОВ ЖАБЛЯНОВ,     Дял: 50.00%, Ограничено отговорен съдружник
Управляващи:
ОЛЕГ ВЛАДИМИРОВ ЖАБЛЯНОВ,    Управител, Управляващ
ВАНЯ СИМЕОНОВА БИЖЕВА,    Управител, Управляващ

4 коментара:

  1. През последните месеци и през цялата 2009г., Националното (няма как да не бъде "национално", гръмко и мащабно хехе) Гражданско Сдружение "Природата за хората" е една от най-активните организации, която се появява редовно в сутрешни тв блокове, както и с интервюта във вестници като "7 дни спорт" (Юлий Москов) и "Стандарт" (на Тодор Батков) и в "Класа" (на Красимир Гергов).

    На страницата на тази организация още стои името на Вежди Рашидов като член, който освен като прочут побойник на полицай, стана заслужено Министър на Културата. Ръководни граждани в сдружението са изтъкнати капацитети с областта на екологията като универсалният Тончо Токмакчиев, Филип Цанов – председател - по-известен като съпруг на Екатерина Генова и с дребно проектче за 10 000000 евро в Пазарджик

    http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=584924

    , неуспял политик от ССД, понастоящем производител на колбаси. И в крайна сметка е бил консултант по проекти, финансирани от Първа инвестиционна банка (ПИБ) - които стоят за офшорната фирма "Витоша Ски АД".

    Тези "загрижени граждани" дори плашеха с гражданско неподчинение заради протестите на природозащитници!!
    http://news.vestnik24.com/newsbg/news_718291.html?news=...e=new

    Тези, платени от Цеко Минев продажници имат невероятен медиен комфорт, безброй интервюта, покани и тн. по всевъзможни телевизии. Бълват всемъжможни пасквили по адрес на управата на Парка, в лицето на Тома Белев и против всеки с друга визия за бъдещето на Витоша. Организират ПР "почиствания" на Витоша, на които викат услужливи журналисти, раздават показно сандвичи на пенсионери и карат младежи с тениски на сдружението да минават пред камерите.

    Със сигурност в най-скоро време ще бъдем заляти медийно от следната концепция - "Кандидатурата на София за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2016 и през 2018 година, е немислима без участието на Витоша."

    "Голямата Далавера" ще бъде със сигурност тук. Държавата ще построи и налее милиони в ЧАСТНИЯТ "курорт" на ПРЕСТЪПНИКА Цеко Минев. Какво по-хубаво, да спестиш пари за сметка на всички нас, а да лапнеш печалбите за 30 години напред.

    И сега под удобното алиби - Шеф на БГ Федерация по Ски, Цеко развива личният си бизнес, използвайки държавни пари, реклама, лобиране и тн. И рекламира косвено собственитеси спортни марки, които представлява чрез "Макс спорт" - официален вносител и представител в България на марките Atomic, Volant, Dynamic, Besson, Phenix, Conte of Florence, Ziener, Не че не пада келепир и за партийни другари и милиционерски другари по веригата.

    Щом за каузата е впрегната цялата БНТ, во главе със сол-тестисите на Минев - Камен Алипиев - Кедъра и Димитър Цонев - Пъпеша.

    На Витоша, всичко, което се използва като "пример" за безхаберие, всъщност няма нищо общо с управата на Парка - останките от хотел "Алеко" примерно.
    Цяла зима не работиха лифтовете Романски и Лале2 и се изписа много за "навалицата и липсата на място за скиори". Чия грижа са двата лифтта в случая? След неуспешните опити да се уволни Тома Белев чрез натиск и лобиране в ДАГ, сега отново се засилва обработката на общественото мнение.

    Прави се черен ПР много сериозно и как не, когато на една маса пируват Юлий Москов, Весела Лечева, Камен Алипиев, Мистър Ценов-Генов и сие. За далаверата с "Милка България" и рекетът над частните училища да не говорим.

    Въобще това е една класическа офшорна-мафиотска структура, която използва всички познати от филмите трикове и има стабилен гръб в лицето на бившите партийни другари-ченгета с оръжейно-контрабандни-иманяро-нарко-куфарчета.

    Бойкот на тази пасмина! Да си върнем планината!

    http://bulgaria.indymedia.org/article/35663

    ОтговорИзтриване
  2. Само едно допълнение към въпросите: Това същият тоя човек ли е, който "като управител на 'Родопа Пазарджик' Филип Цанов е сред най-големите длъжници в България - 485 634 лв. неплатени данъчни и осигурителни задължения към НАП към дата 19.07.2011."?! :)
    http://bgblacklist.blogspot.fr/2009/09/blog-post_3344.html

    ОтговорИзтриване
  3. Много симпатичен човек, оставил е безработни доста хора

    ОтговорИзтриване

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ