четвъртък, 26 март 2009 г.

“Забравената планина“ или поредната чудовищна лъжа

В продължение на темата за "Природата за хората и хората за парите" реших да публикувам една малка статия, която така и не пуснах в блога си, за да не им давам гласност на тези хора, но сега реших, че все пак за пълнота тя би следвало да заеме своето място.

Всичко започна след тази статейка на сайта на Българския Ски Пул, който се явява и официален за БФСки. Почнах да следя и други новинарски канали, за да видя грандиозното отразяване.

Така стана ясно, че на тази "инициатива" присъстваха подозрително много служители на Витоша Ски - лифтаджии и техни ски учители. Злокобно манипулативно се показваха "разрушенията, причинени от управата на парка", но като основен пример за това беше една снимка на взривения хотел "Щастливеца"(със сигурност може да се каже, че неговите собственици стоят по близко до "Витоша ски" отколкото до парковата управа, а и се оказа, че въпросното взривяване е станало незаконно). Към онзи момент аз вече нямах думи, беден ми е речника за тази наглост. Така де, тези същите хора, които взривиха хотела, сега го показват като илюстрация на запустението.

А факта, че скалъпеното мероприятие си беше тотално нелепо, не спря телевизии като бтв да го отразят подобаващо и в пълнота. Сред публикуваните снимки се виждаха мутрите на Васил Иванов Лучано (същият е неизменна част от жълтото управление на НДСВ и участва в бордове по туризма заедно със съпругата на Цеко Минев, случайно :)

А колко се възмутих като прочетох следното: "Витоша, която е идеална за развитие на ски спорта, е все по-трудно да се карат ски." Първо, Витоша никак не е идеална за ски поради това, че е купестообразна и има рязка смяна на ветровете и времто, а многото каменни реки са последното нещо, подходящо за ски. Второ, кажете ми, моля ви се, кое му е трудното да се карат ски на Витоша? А да, сетих се, еми да, не е турбо евро гъзарско ала еБанско.

И не на последно място, на въпросното мероприятие ясно се вижда, че присъства и Георги Бобев. Не знаете кой е той?!?!? Ще подскажа - заместник председател на БФСки и е в управителния съвет на офшорката "Витоша ски", та протеста беше независим, нали?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ