сряда, 12 септември 2012 г.

Поредното лъжливо "решение"

Днес излезе новината, че "Витоша ски" ще пуснат лифтовете на Витоша тази година. Тази вест, която по принцип чакам с нетърпение и би трябвало да ме зарадва,буди у мен редица смущения.

Една фирма и един олигарх продължават да разиграват държвата: миналата година не можели да наемат, тази – могат.

И пак цяла плеяда от министри барабар с един кмет им трябват, за да си опекат далаверата, аман.

Само че в задачата се пита: ако ще отдадат пистите под наем до края на годината как ще караме след 1 януари?

Вторият ми, чисто риторичен въпрос е: кои са тези четири писти? 
Защото около „Алеко“ писта е само „Витошко лале“, а останалото са автомобилни пътища и пасища, които зимно време могат да се обработват за упражняване на ски спорт. 

Явно в момента се прави старателен опит за заобикаляне на закона като пасища ще бъдат „превърнати“ в писти. Това те смятат да направят, като променят Картата за възстанвяване на собствеността (КВС) и в нея запишат, че определени територии са ски писти, а не пасища и автомобилен път.  Тъй като на Витоша все още няма одобрен кадастър, тази схема ще може да стане по-лесно и „безболезнено“.  Лошото е, че това директно ще позволи на тази скандално известна фирма да вкара булдозери на „Стената“.

Другото много притеснително в тази новина е, че министрите вече открито и единодушно говря, как трябва „задължително“ да се приеме крайно противоречивият и сбъркан Специализиран ПУП на ски зона „Алеко“, предложен от „Витоша ски“ АД, който ще сложи кръст на нашата планина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ