събота, 12 февруари 2011 г.

Промениха подробния устройствен план на ски център Картала

Общинският съвет на Благоевград одобри предложението на кмета Костадин Паскалев да бъде изменен подробния устройствен план на района на Ски център Бодрост – Картала.

Промяната на ПУП-а ще позволи обособяването на зони за начална станция на кабинковия лифт, подземни гаражи, пешеходна алея и паркинг, като по този начин се подобри значително и достъпът и обслужването на жителите и гостите на града до курорта.

Новоизграденият Ски център “Бодрост - Картала” бе открит официално в края на 2009 г. Дължината на ски пистата е 4, 750 км, а кабинковата въжена линия е дълга 1, 5 км.

радио Дарик Благоевград
11 февруари 2011 17:32

2 коментара:

  1. Поне това дава кураж и радост че нещо все пак е направено по-добре

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм сигурен в това, този курорт е сгрешен още от самото начало, да не се впускам в подробности, но след глупостта да купят лифт на старо, да нарушат прирозащитното законодателство, при положение, че курорта можеше да е 100% извън парка, сложиха горната станция на куцо място, а за началната може да се каже само, че в нейно лице човешката глупост достигна нови граници. Има и още: в курорта няма никакви хотели. Промяната в ПУП-а не цели да се облагородят нещата, ами да се отключи строителството на такива, защото без тях те ще фалират, там и без това през седмицата е пусто. Там имаха уникален за България шанс да направят еко-съобразен ски курорт, затворен за автомобилен транспорт (паркинг в долната час на курорта) с ниско-етажно застрояване. Без да съм разгледал в детайли този ПУП не мога да коментирам много, но ... времето ще покаже.

    ОтговорИзтриване

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ