понеделник, 29 октомври 2012 г.

СЕГА - МВР не откри умисъл в пожара на “Бистришко бранище”

СЕГА - МВР не откри умисъл в пожара на “Бистришко бранище”


Няма умисъл в пожара във витошкия резерват "Бистришко бранище" през лятото. До този извод са стигнали разследващите от МВР. Почти 4 месеца след като пламъци обхванаха около 300 дка от площта на една от най-старите защитени зони у нас причините за пожара обаче продължават да тънат в неизвестност.

До момента разследващите са прегледали всички видеозаписи, на които са уловени първите моменти от избухването на огъня, анализирани са и кадрите от камерата, заснела пламъците от хеликоптер. На тях няма данни за умишлен пожар, не се виждат и хора в района на огъня. "Дори и 3-4 часа след началото на пожара да е правено видеото, ако в района има човек, той ще се види" обясниха от МВР. Причината е, че местността е отдалечена, труднодостъпна и евентуален подпалвач би имал нужда от доста време, за да се отдалечи.

... Първоначално се считаше, че огънят е на много по-малка територия, но два-три дни след избухването на пожара стана ясно, че пламъците са обхванали около 300 дка. Въпреки новите данни институциите продължиха да се разминават. Шефът на пожарната гл. комисар Николай Николов, казваше, че пожарът е на 250-300 дка, а земеделският министър Мирослав Найденов продължаваше да твърди, че става дума за територия от 50 дка.

2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Тия са малоумни..
    "Причината е, че местността е отдалечена, труднодостъпна и евентуален подпалвач би имал нужда от доста време"
    За 3-4 часа оттам си слязъл до бистрица и си се прибрал с автобус в София. С колело за 30мин си долу.

    ОтговорИзтриване

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ