неделя, 26 декември 2010 г.

Ските и компартията

Днеска гледах едно предаване на Сашо Диков (повторение на „5 за 4”, така пишеше и за това първоначално не можех да го намеря, но не е било „5 за 4”, а предаването с описателно име „Без монтаж”, озаглавено: „30 години от построяването на лифта (гондолата Ястребец) на к.к.Боровец”, Източник: Канал 3, Излъчено на: 20.12. 2010, Гледано: 20), в което той, с типичния му стил да оставя включена камерата и да ни излъчи всичко, показа т.нар. „отпразнуване” на 30 годишнината от пускането на кабинковата въжена линия Боровец – Ястребец и ТУК.



Докато гледах в захлас (все пак съм отявлен лифтолюбител, а на тази кабинка бая съм си отвисял), се замислих за

вторник, 14 декември 2010 г.

арх. Емил Леков


 Дойде време да отдадем заслуженото и да отбележим приноса на един от най-дейно обслужващите куротно-строителните амбиции на Цеко Минева, а именно арх. Емил Леков.  Същият е собственик на проектантското бюро „Иви”с, което е правило СПУП на ски зоните „Алеко”, „Банско”, „Добринище”, „Паничище” и „Трявна” (щото там се е счупило от условия, ама нейсе).

Да започнем с фирма „ИВИС”.  Същата е създадена на 11.03.1989 г. Първоначално е регистрирана като ЕТ, но през 2004 е пререгистрирана като “ИВИС-проектиране и дизайн”ООД, като в обхвата на дейности е включен Търговия с Недвижими Имоти, Инвестиране, Дизан и Мода. По настоящем фирмата е

Проектът на „Витоша ски” не е прозрачен - карта на съоръжения на Витоша във варианта предложен с новия СПУП

В продължение на темата за прозрачността на проекта на "Витоша ски" и предложените от тях лифтове, аз се постарах да изработя подробна карта на новите съоръжения и техните трасета на гугъл карта, като съм запазил в синьо старите. На нея всичко се вижда лесно и бързо, за да стане ясно, какво точно искат да направят.  Ако искате, може да видите и терена, за да прецени  сами какъв е наколна и дали ще е удачен за ски писта, щото от всеки баир писта не става.

Първоначално се опитахсе да наложа смехотворната схема с предложените нови съоръжения на Витоша от сайта Обичам Витоша върху Google Earth, но няма смисъл да ви казвам, че не стана нищо. Тази картинка няма нищо общо с карта, пък камо ли със сателитна снимка (иначе казано ортофото). На нея всичко е представено условно и

Георги Икономов

* Георги Икономов е депутат от ГЕРБ и родом от Банско, бивш председател на общинския съвет в града, член на постоянната Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм в парламента. Има участие в две фирми: едната е с предмет на дейност хотели, а другата – строителство. В-к. Капитал го причислява към т.нар. „парламентарна група Туризъм”. По справка от Сметната палата, като шеф на общинския съвет в Банско, депутатът Георги Икономов имат около 80 хил. лв., придобити от отчуждаване на акции и дялове в инвестиционни фондове. Държи 43 хил. лв. влогове в банки, а съпругата му - 140 хил. лв. Двамата са дали заем на частни лица общо за 40 хил. лв. Имат и вземания от 210 хил. лв. като допълнителна парична вноска във фирма. Икономов има акции във фирмата "Мостстрой", не е декларирал на свое име недвижим имот.

ОЩЕ ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ